Schaatspeloton.nl - Nieuws - Peter van de Pol stopt en gaat Team Brageld helpen ambities waar te maken

Peter van de Pol stopt en gaat Team Brageld helpen ambities waar te maken

geplaatst vrijdag 25 januari 2019 om 09:52:05 op Schaatspeloton.nl

Peter van de Pol stopt na elf seizoenen op het hoogste niveau als marathonschaatser.

Peter van de Pol stopt na elf seizoenen op het hoogste niveau als marathonschaatser. (bron: Schaatspeloton.nl)

Na het huidige seizoen stopt Peter van de Pol als marathonschaatser. Hij is dan twaalf seizoenen actief geweest op het hoogste niveau waarin hij de Henk Angenent Classic, Flevobokaal en een Grand Prix op het Runnmeer won. Van de Pol zal zijn expertise gebruiken om de huidige ploeg Brageld, waar hoofdtrainer en ploegleider Jan van den Hoogen na bijna 30 jaar aan het einde van het seizoen zijn huidige taken zal neerleggen, het komende seizoen bij te staan en mee te helpen een begeleidingsteam samen te stellen.

Stichting De Snelle IJzers heeft samen met Team Brageld de ambitie uitgesproken om de komende jaren van Team Brageld een stabiele opleidingsploeg te maken in de Topdivisie van het marathonschaatsen.

"De ambitie om een volwaardig opleidingsteam te worden is voortgevloeid uit een goed eerste jaar van het team in de topdivisie." Zo laat de ploeg weten. "Het team heeft goed gepresteerd en heeft zich zodanig geprofileerd in wedstrijden zodat zij niet onopgemerkt zijn gebleven. Deze prestaties maken het mogelijk om de ambities naar boven bij te stellen."

Om dit waar te kunnen maken, gaan er een aantal veranderingen plaatsvinden binnen het team en de stichting. Hoofdtrainer en ploegleider Jan van den Hoogen heeft aangegeven na bijna 30 jaar aan het einde van het seizoen zijn huidige taken neer te leggen. "Wel zal Jan uiteraard betrokken blijven bij de ploeg zodat zijn kennis en ervaring niet verloren zal gaan." aldus de Stichting De Snelle IJzers.

De sponsoren hebben aangegeven de ploeg te blijven steunen en er wordt ook met nieuwe sponsoren gesproken. "Als wij een geschikte hoofdsponsor vinden zal de naam van het team mogelijk wijzigen." Biedt de stichting ruimte voor een geldschieter. "Momenteel zijn wij in gesprek met enkele potentiële kandidaten om het team verder vorm te geven."

Op korte termijn hoopt de stichting meer bekend te kunnen maken over de samenstelling van het team en de nieuwe partners.

Bekijk ook:

Peter van de Pol
Transferoverzicht 2019