Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ploeg AltijdKoers stopt samen met Kim Muusse en Anneke Peters

Ploeg AltijdKoers stopt samen met Kim Muusse en Anneke Peters

geplaatst maandag 11 februari 2019 om 19:14:15 op Schaatspeloton.nl

Anneke Peters (mi.) stopt net als Kim Muusse (li.) na dit seizoen met marathonschaatsen. Wat Carla Ketellapper-Zielman (re.) doet bepaalt zij op een later tijdstip. Ploeg AltijdKoers volgt het voorbeeld van Peters en Muusse en stopt  aan het einde van het

Anneke Peters (mi.) stopt net als Kim Muusse (li.) na dit seizoen met marathonschaatsen. Wat Carla Ketellapper-Zielman (re.) doet bepaalt zij op een later tijdstip. Ploeg AltijdKoers volgt het voorbeeld van Peters en Muusse en stopt aan het einde van het (bron: Schaatspeloton.nl)

De stichting van schaatsteam AltijdKoers heeft besloten om na dit schaatsseizoen te stoppen met het team. "Vanwege het stoppen van een groot gedeelte van het team is besloten om komend seizoen niet door te gaan met het team." zo laat Ploegleider Anton Ketellapper weten, die Kim Muusse en Anneke Peters na dit seizoen ziet stoppen. Of Open Nederlands Kampioene Carla Ketellapper-Zielman door gaat beslist zij op een later moment. De schaatsploeg is twee jaar geleden gestart met de bestaande sponsor KOGA en maakte na het stoppen van die sponsor dit seizoen een doorstart onder de naam AltijdKoers. Dit was mogelijk met veel persoonlijke sponsoren.

Kim Muusse behaalde vooral goede resultaten op natuurijs. Zo was zij goed voor diverse podiumplekken op het Runnmeer in Zweden, tijdens het ONK op Weissensee. Op kunstijs kwam zij tot een podiumplaats op haar thuisbaan in Amsterdam. Muusse zal plaatsnemen op de tribune, als stille supporter van de rijders die zij begeleidt als sportpsychologe. Anneke Peters was in 2018 Open Oostenrijks Kampioen en is een stille kracht van de teams waar zij voor is uitgekomen. Zij gaat zich verder ontwikkelen in haar maatschappelijke carrière en blijft daarnaast fanatiek sporten.

Leidster in het natuurijsklassement, Carla Ketellapper-Zielman, dit seizoen winnares van het ONK en Grand Prix 2 op de Weissensee, beslist later over het wel of niet vervolgen van haar schaatscarrière. Beau Wagemaker staat pas aan het begin van haar carrière en gaat op zoek naar een nieuw team. Ploegleider Anton Ketellapper zal komend seizoen schaatssters gaan begeleiden bij een ander team. Hij sluit namens het team af met een dank aan de ontvangen steun "Wij zijn dankbaar voor alle financiële steun en support die wij in de afgelopen twee seizoenen ontvingen."

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2019