Schaatspeloton.nl - Nieuws - Speelman-Haak ook met vol kwartet op tweede niveau

Speelman-Haak ook met vol kwartet op tweede niveau

geplaatst woensdag 13 februari 2019 om 12:50:45 op Schaatspeloton.nl

Janinka van Weperen krijgt volgend seizoen op het tweede niveau gezelschap van Marjanne Timmer, Sanne Sesselaar en Evi Gelling.

Janinka van Weperen krijgt volgend seizoen op het tweede niveau gezelschap van Marjanne Timmer, Sanne Sesselaar en Evi Gelling. (bron: Schaatspeloton.nl)

Nadat afgelopen week het topdivisieteam van Speelman Haak zich al had versterkt met de komst van Jessica Merkens, komt de ploeg nu met het nieuws dat er komend seizoen ook een volwaardige ploeg in de nieuwe beloftencompetitie voor dames op het ijs zal staan. Marjanne Timmer komt hiervoor over van PTH-Decathlon. Janinka van Weperen, die ook dit seizoen al voor Speelman-Haak uitkomt op het tweede niveau, blijft de ploeg trouw en Sanne Sesselaar en Evi Gelling komen als jonge talenten bij het team.

Sponsoren Freddy Haak van Haak Solutions en Harm Hendrik Speelman van Bouwbedrijf Speelman zullen ook komend jaar weer de hoofdsponsors en naamgevers van het team zijn. "Zij zien het belang van opleiding en waren daarom ook meteen enthousiast over het idee om een beloften team aan de topdivisieploeg te koppelen." Laat teammanager Daniëlle Bekkering weten. "Qua samentelling is gekozen voor twee meiden die het marathonschaatsen nog helemaal moeten ontdekken en twee meiden die al enige ervaring met het rijden tussen topdivisie dames hebben."

Janinka van Weperen reed dit jaar al als vijfde rijdster voor Speelman Haak en zij zal worden vergezeld door Marjanne Timmer die dit jaar vijfde rijdster is bij PTH-Decathlon. Sanne Sesselaar en Evi Gelling, beiden junioren B, completeren het team. Sanne Sesselaar werd in de Noord-Oost Competitie dit seizoen al persoonlijk gesponsord door Bouwbedrijf Speelman en voegt zich nu dus bij Speelman-Haak. Evi Gelling veroverde dit jaar in Noordlaren verrassend de gewestelijke Groningse titel op natuurijs bij de senioren.

Niet geheel toevallig hebben alle meiden de ijsbaan Kardinge in Groningen als thuisbasis, zo kan er regelmatig samen getraind worden en zijn de lijnen met de eveneens in Groningen gevestigde begeleiding kort. Deze begeleiding wordt gevormd door ploegleider Gerben De Ruiter Bekkering, trainer Rudi Groenendal en teammanger Daniëlle Bekkering.