Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jumbo-Visma onder leiding Peter de Vries met Berga, Kooiman, Stoltenborg, Post, De Gier en Visser in debuutjaar

Jumbo-Visma onder leiding Peter de Vries met Berga, Kooiman, Stoltenborg, Post, De Gier en Visser in debuutjaar

geplaatst vrijdag 17 april 2020 om 19:29:57 op Schaatspeloton.nl

Team Jumbo-Visma presenteert zich met gepaste afstand voor het seizoen 2020/2021.

Team Jumbo-Visma presenteert zich met gepaste afstand voor het seizoen 2020/2021. (bron: TIMSimaging)

Team Jumbo-Visma heeft in Ingmar Berga, Erik Jan Kooiman, Mats Stoltenborg, Robert Post, Casper de Gier en Harm Visser zes schaatsers gecontracteerd die vanaf aankomend seizoen het marathonteam zullen vormen. De namen die al langere tijd rondgingen werden vandaag door de ploeg bevestigd in een persbericht. Peter de Vries is aangesteld als ploegleider, terwijl Diane Valkenburg als trainer en bewegingswetenschapper gaat fungeren. Het team, dat Unox als belangrijke partner heeft, komt uit in de hoogste divisie van het marathonschaatsen en staat onder sportieve leiding van coach Jac Orie van Team Jumbo-Visma.

De ploeg bestaat uit Ingmar Berga (35), Erik Jan Kooiman (33), Mats Stoltenborg (27), Robert Post (27), Casper de Gier (24) en Harm Visser (19). Met de 35-jarige Berga, 33-jarige Kooiman, de 27-jarigen Stoltenborg en Post, 24-jarige De Gier en de 19-jarige youngster Visser is gekozen voor een mix van talent in combinatie met ervaren krachten. Routinier Kooiman wist in 2018 de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee te winnen, Berga was meerdere malen Nederlands kampioen.

"Een geweldige uitdaging"
"Ik ben blij met het team dat we hebben samengesteld”, aldus Jac Orie, sportief directeur van de schaatsploeg.“ Alle facetten komen aan bod, zo hebben we schaatsers voor marathons op kunstijsbanen en natuurijs, maar ook mensen die uitstapjes kunnen maken naar de langebaan."

"Ik vind het een geweldige uitdaging om te kijken of we ook in het marathonschaatsen over een aantal jaar tot de topploegen kunnen behoren. De Vries heeft de laatste jaren aangetoond een erg goede ploegleider te zijn, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken."

"Het ultieme doel is om uit te groeien tot een van de beste marathonteams van Nederland."
"Ik denk dat we een mooie groep schaatsers bij elkaar hebben weten te krijgen", erkent De Vries. "Naast het feit dat we aankomend seizoen met dit team mee willen strijden om de podiumplekken zit er ook een langetermijnvisie aan vast. Daar heb ik een erg goed gevoel bij. Het ultieme doel is om uit te groeien tot een van de beste marathonteams van Nederland."

Zoals eerder al aangekondigd gaat het team onder de vlag van Team Jumbo-Visma het ijs op, met Unox als belangrijke partner. Het team van ploegleider De Vries zal onder meer deelnemen aan het NK Marathon, Marathon Cup-wedstrijden op Nederlandse kunstijsbanen, Grand Prix-wedstrijden op buitenlands natuurijs en aan wedstrijden op Nederlands natuurijs indien het hard genoeg vriest.

"Het marathonschaatsen is een sport waar veel schaatsliefhebbers met plezier naar kijken. Als er natuurijs ligt, is het zelfs één van de populairste sporten van ons land", aldus De Vries. "Het is dan ook mooi dat we, mede door de ondersteuning van onze partners én met name Unox, de mogelijkheid hebben gekregen om een volwaardige ploeg op te zetten. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan."

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2020