Schaatspeloton.nl - Nieuws - Carien Kleibeuker completeert Van der Wiel

Carien Kleibeuker completeert Van der Wiel

geplaatst zondag 30 maart 2008 om 20:09:53 op Schaatspeloton.nl

Carien Kleibeuker in actie tijdens de enige marathon die zij afgelopen seizoen reed, de 13e KNSB Cup wedstrijd in Heerenveen.

Carien Kleibeuker in actie tijdens de enige marathon die zij afgelopen seizoen reed, de 13e KNSB Cup wedstrijd in Heerenveen.

Het damesteam van Van der Wiel heeft haar ploeg voor het nieuwe seizoen rond. Carien Kleibeuker zal de vrijgekomen plaats van Esther Hilberink volgend seizoen invulling gaan geven. De 30-jarige rijdster uit Heerenveen zal ook als trainster aan de slag gaan bij de Van der Wiel-formatie. Als vervanger van stoppend ploegleider Gerrit Hilberink is Thijs de Vries aangetrokken.

Carien Kleibeuker kwam afgelopen seizoen maar een maal in actie op de marathon. De voormalig zilveren medaille winnares op het NK op kunstijs richtte zich de laatste jaren vooral op de langebaan. Hierin kwam ze in 2006 op de Olympische Spelen van Turijn uit op de 5000 meter. Nu keert Kleibeuker voor Van der Wiel terug op de marathon.

In de Van der Wiel-formatie zal Carien Kleibeuker de plaats in nemen van Esther Hilberink die na het afgelopen seizoen de schaatsen definitief opborg. Met het aantrekken van Kleibeuker heeft Van der Wiel de ploeg voor het nieuwe seizoen nu al rond. Marjolijn Hulzebosch, Iris Prinsen en Andrea Sikkema zullen ook komend seizoen de kleuren van het transportbedrijf verdedigen. Zij zullen hierbij langs de baan begeleid gaan worden door Thijs de Vries. De Vries neemt de plaats in van Gerrit Hilberink, die net als zijn dochter, aan had gegeven te zullen stoppen. Kleibeuker zal naast haar rol op het ijs als schaatsster, ook als trainster actief worden voor de ploeg.

Bekijk ook:

Carien Kleibeuker