Schaatspeloton.nl - Nieuws - Juteau en Zapotocki winnen Big Rideau Marathon

Juteau en Zapotocki winnen Big Rideau Marathon

geplaatst zondag 27 januari 2008 om 23:01:13 op Schaatspeloton.nl

De rijders onderweg in de Big Rideau Marathon

De rijders onderweg in de Big Rideau Marathon (bron: a Leesh)

Zaterdag is de Internationale Big Rideau Schaatsmarathon gewonnen door de Canadees Youri Juteau en de Amerikaanse Kathie Zapotocki. De wedstrijd over 50 kilometer die deel uit maakt van de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie, de MSI Series, werd in de buurt van Portland verreden op een parkoers van één kilometer. De wedstrijd op Big Rideau Lake vierde rond de wedstrijd haar vijfde verjaardag.

Youri Juteau won de 50 kilometer wedstrijd met een voorsprong van ruim 2 minuten op nummer twee. Die tweede plaats was voor MSI Series-klassementsleider Jim Cornell, die zelf Benoit Letourneau weer bijna 2 minuten voor bleef. Jim Cornell blijft aan de leiding staan van het klassement net voor Youri Juteau, dit tweetal lijkt in de komende wedstrijd te gaan strijden om de eindzege in dit klassement.
Bij de Dames wedstrijd was het tot de laatste meters spannend. Kathie Zapotocki klopt mede vluchtster Suzanne Dionne na 50 kilometer in de eindsprint. Klassementsleidster Bailin Xie was op net iets meer dan een minuut derde in deze wedstrijd.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement: "Na in 2006 en 2007 twee jaar te hebben gevochten met de elementen, was het dit jaar fantastisch om te zien dat we alle ervaring uit de laatste vier edities konden samenvoegen voor deze editie." aldus Marco Smits, voorzitter van het organiserende Portland Outdoors. "De vrijwilligers deden fantastisch werk en brachten dat naar voren in elk detail tijdens de dag; van de ijskwaliteit tot de uitstraling van de baan, de koek-en-zopie tenten en zelfs de versiering van het dorp. Het kon niet beter en het enthousiasme van de gemeenschap leek over te slaan naar de schaatsers die de korte of lange reis hadden gemaakt."

De avond werd feestelijk afgesloten met een vuurwerk over het meer en een muzikaal feest.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren