Schaatspeloton.nl - Nieuws - Tweede ploegen Podium en De Haan Westerhoff bekend

Tweede ploegen Podium en De Haan Westerhoff bekend

geplaatst zaterdag 28 juni 2008 om 11:57:24 op Schaatspeloton.nl

Het was al bekend dat zowel de Podium organisatie en de ploeg de De Haan Westerhoff/VrieService met een tweede ploeg zouden komen. Nu is de samenstelling en de nieuwe sponsornamen van deze ploegen bekend geworden. De Haan Westerhoff/VrieService zal verder gaan als De Smelt/DHW Service en in Schuurman Schoenen een zusterequipe krijgen. Podium zal naast de Adformatie-ploeg de formatie PE-People – Megapool.nl op het ijs brengen.

De Haan Westerhoff zal als medesponsor, onder de naam DHW Service, betrokken blijven bij het eerste team. Het team De Smelt/DHW Service zal bestaan uit Ruud Borst, Bram Sikma, Sander Kingma, Pieter Albada en Frank Woltman. Hiervan kwamen Borst, Sikma en Albada vorig seizoen al onderdeel uit van De Haan Westerhoff/VrieService. Het was al eerder bekend geworden dat Sander Kingma de overstap zou maken vanaf het succesvolle BAM Schaatsteam. Frank Woltman kwam afgelopen seizoen uit voor PGM Bakker Vastgoed, maar moest op zoek naar een nieuwe ploeg nadat die sponsor er mee was opgehouden.

Naast het vijftal van De Smelt/DHW Service zal de organisatie rond die ploeg ook een tweede ploeg ondersteunen. Die ploeg die gesponsord zal worden door Schuurman Schoenen zal ook uit een vijftal rijders bestaan. Durk Fabriek en Bart de Vries komen van Haak-Bional-Jovetra, Jan de Jager en Douwe Bierma kwamen vorig seizoen uit voor De Haan Westerhoff/VrieService en Jouke Hoogeveen komt over van Power-play.nl.

De Podium organisatie die vorig seizoen Power-play.nl en Hunter Sportswear op het ijs bracht zal ook komen seizoen twee Top Divisieploegen ondersteunen. Alexis Contin (vorig seizoen DSB langebaan), Douwe de Vries (van Time Out Sport/Vrieling), Tristan Loy (BAM Schaatsteam), Ralf Zwitser en Bert van Buren (beiden Adformatie/Jobnews) zullen het Adformatie-team vormen. In het tweede team dat als PE-People – Megapool.nl op het ijs zal verschijnen zullen Miel Rozendaal (Time Out Sport/Vrieling), Bas van Hest (TNT Express), Jorrit Bergsma en Stephan Wielinga (beiden Power-play.nl), Gerwin Smit en Crispijn Ariëns (beiden Skatepodium.com) een plek vinden.

Bekijk ook:

Ook Tristan Loy naar Podium (29 januari 2008)
Sander Kingma naar De Haan Westerhoff/VrieService (21 januari 2008)
Adformatie-jongens Bert van Buren en Ralf Zwitser mee naar Podium (21 januari 2008)
Lammert Huitema wordt ploegleider bij Podium (29 februari 2008)
Bart de Vries en Durk Fabriek naar De Haan Westerhoff (19 januari 2008)
Adformatie en Time Out Sport naar Podium organisatie (17 januari 2008)