Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nog 6 weken korset voor Helling

Nog 6 weken korset voor Helling

geplaatst dinsdag 15 juli 2008 om 16:02:05 op Schaatspeloton.nl

Casper Helling

Casper Helling

Na zijn zware valpartij met de fiets begin juni zal Casper Helling (Safan) nu nog zeker zes weken moeten wachten voor hij de training zal kunnen hervatten. Na doktersonderzoek bleek wel dat de gebroken rugwervels dankzij het dragen van een korset in de afgelopen weken stabiel zijn gebleven. Dit meldt de 36-jarige Wageningse natuurijsspecialist op zijn website.

Begin juni viel Casper Helling met de fiets in een afdaling tijdens de Ronde van Limburg. Bij die viel liep de werelduurrecordhouder op de schaats twee gebroken rugwervels op. Deze breuken zijn de afgelopen weken gestabiliseerd door het dragen van een korset. Deze behandeling is nu naar doktersonderzoek succesvol gebleken. De twee gebroken wervels zijn stabiel gebleven, wel moet de behandeling met het korset nog 6 weken worden voortgezet.

Casper Helling op zijn website: "Het goede nieuws is dat het korset af mag tijdens het slapen en dat er weer even gedoucht mag worden." De winnaar van de Essent World Grand Prix op natuurijs gaat verder "Ondanks het goede nieuws blijft het vooralsnog behelpen omdat de rug nog geheel niet belast mag worden. De racefiets en schaatsen blijven voorlopig dus nog in de kast staan. De wandelschoenen mogen echter weer dagelijks gebruikt worden. Over 6 weken is de volgende afspraak bij de orthopeed."

Na die afspraak zal het korset in elk geval af mogen.

Bekijk ook:

Casper Helling
Casper Helling breekt twee rugwervels (2 juni 2008)