Schaatspeloton.nl - Nieuws - SISE komt met Super Prestige op FlevOnice

SISE komt met Super Prestige op FlevOnice

geplaatst vrijdag 8 augustus 2008 om 20:25:50 op Schaatspeloton.nl

De Stichting International Sport Events, organisator van de natuurijswedstrijden op het Zweedse Runnmeer, zullen komend seizoen een nieuwe wedstrijdcyclus van 5 wedstrijden gaan organiseren. Deze zogenoemde Super Prestigewedstrijden zullen plaats hebben op de 5 kilometer lange trajectijsbaan FlevOnice. De wedstrijden zullen in december en januari plaatsvinden op woensdagmiddag en voor de Dames over 40 en voor de Heren over 60 kilometer gaan.

De Super Prestige zal niet bestaan uit een overkoepelend klassement maar bestaan uit 5 losstaande wedstrijden. Woensdag 17 december zal de eerste wedstrijden worden verreden op het Biddinghuizense FlevOnice. Op vier daarop volgende woensdagmiddagen, op 24 december en 7, 14 en 21 januari zullen nog 4 wedstrijden op de trajectijsbaan worden verreden.

Aan de start zullen de Dames en Top Divisiecategorie mogen verschijnen. De Top Divisierijders zullen in de plannen wedstrijden gaan rijden over 60 kilometer. De Dames zullen voor 40 kilometer op het ijs mogen verschijnen.
Inschrijving voor de evenementen zal op de dag zelf tot 30 minuten voor aanvang open zijn. Volgens de organisatie zullen er per wedstrijd voor beide categorieën goede dagprijzen te verdienen zijn.

Afgelopen seizoen stonden in eerste instantie ook drie marathonwedstrijden op de nieuwe FlevOnice-ijsbaan op het programma. Deze werden toen echter vanwege vermeende veiligheidsproblemen afgeblazen.

Bekijk ook:

Eerste Marathon FlevOnice afgelast (1 januari 2008)
Ook laatste twee marathons Biddinghuizen afgelast (10 januari 2008)