Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kalender MSI Series nagenoeg compleet

Kalender MSI Series nagenoeg compleet

geplaatst woensdag 20 augustus 2008 om 21:44:26 op Schaatspeloton.nl

De grootste niet-Nederlandse marathonschaatscompetitie, de Noord-Amerikaanse MSI Series, heeft de kalender voor het nieuwe seizoen zo goed als compleet. Traditiegetrouw begint eind november de competitie in Quebec met de Marathon de Québec. Voor de finalewedstrijd in maart, de Bytown Marathon, is nog geen datum bekend. De MSI Series wordt verreden op zowel kunst- als natuurijslocaties in Canada en de Verenigde Staten.

In het weekend van 29 en 30 november zal het Amerikaanse marathonpeloton beginnen aan de MSI Series 2008/2009. Op die data is in Quebec-stad de Marathon de Québec met op de zaterdag een wedstrijd over 25 en de zondag een wedstrijd over 40 kilometer. Na Québec verhuizen half december de rijders naar Lake Placid voor eveneens 2 wedstrijden.

Na deze twee eerste sets aan wedstrijden op kunstijs zal op 31 januari 2009 op het natuurijs van het Big Rideau Lake bij Portland de International Big Rideau Lake Speed Skating Championship worden verreden. Via Webster (7 en 8 februari), Edmonton (21 en 22 februari) en Bemidji komt de MSI Series in de maand maart uit bij de finale op de Brewer's Park ijsbaan in Ottawa. Voor de wedstrijden in Bemidji en Ottawa volgen op een later tijdstip de kalenderdata.

De MSI Series is de marathonschaatscompetitie van het Noord-Amerikaanse continent. Deze competitie is de grootste wedstrijdcyclus die georganiseerd wordt zonder directe Nederlandse inbreng. Inschrijving voor de wedstrijden die afwisselend in Canada en de Verenigde Staten worden verreden is open voor iedereen. Afgelopen seizoen waren de Canadees Youri Juteau en Amerikaanse Kathie Zapotocki de eindwinnaars van de MSI Series.