Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marjon Spijkerman naar Van der Wiel

Marjon Spijkerman naar Van der Wiel

geplaatst vrijdag 22 augustus 2008 om 10:26:22 op Schaatspeloton.nl

Marjon Spijkerman

Marjon Spijkerman

Na het afvallen van sponsor HSB Totaal maakt Marjon Spijkerman de overstap naar het team van Van der Wiel. Die formatie had nog een vierde positie openstaan in het team en heeft daarvoor nu Spijkerman gestrikt. Die open plaats was in eerste instantie voor Carien Kleibeuker gereserveerd, maar Kleibeuker is zwanger en daarom is Marjon Spijkerman nu aangetrokken.

Marjon Spijkerman kwam afgelopen seizoen uit voor het team van Hoolwerf Heiwerken. Nadat die sponsor aan had gegeven de sponsoring te zullen stoppen vond Spijkerman in HSB Totaal een nieuwe ploeg. Ongelukkigerwijs valt ook daar nu de sponsor voor het nieuwe seizoen weg. De damesploeg van voormalig sponsor HSB Totaal wou bij elkaar blijven en gezamenlijk de voorbereiding voor het nieuwe seizoen ingaan. Tegenover Skatepodium.com meldt Spijkerman nu echter verwijzend naar een aanbod van Van der Wiel: "Ik heb de hele zomer met de meiden van HSB getraind en ik wilde hun niet zo maar de rug toekeren. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de zekerheid die Van der Wiel mij kon bieden. Ik heb er erg veel zin in."

In de Van der Wielploeg neemt Marjon Spijkerman de vierde plek in. Afgelopen seizoen werd die vierde plek nog ingevuld door Esther Hilberink die echter na het seizoen de schaatsen opborg. Door Van der Wiel was Carien Kleibeuker als vervangster van Hilberink aangetrokken maar de 30-jarige Kleibeuker is inmiddels in verwachting en daarom was Van der Wiel op zoek naar een vierde rijdster. Die wordt nu dus komend seizoen opgevuld door Marjon Spijkerman. Wel blijft Carien Kleibeuker als trainster bij de formatie van ploegleider Thijs de Vries betrokken.

Bekijk ook:

Carien Kleibeuker
Marjon Spijkerman
HSB Totaal failliet, damesploeg sponsorloos (21 augustus 2008)
Carien Kleibeuker completeert Van der Wiel (30 maart 2008)
Team HSB Totaal haalt Marjon Spijkerman (21 januari 2008)