Schaatspeloton.nl - Nieuws - Richard Sijm met goede doel Dorcas Hulp richting A Divisie

Richard Sijm met goede doel Dorcas Hulp richting A Divisie

geplaatst donderdag 28 augustus 2008 om 13:02:32 op Schaatspeloton.nl

Richard Sijm zal komend seizoen opnieuw uitkomen in de A Divisie. De 28-jarige rijder uit Lutjebroek heeft een nieuwe ploeg opgericht die gebruik zal gaan maken van de door de KNSB heropende inschrijving. Het nieuwe team, waarvoor inmiddels Klaas de Weerd en Gerard Haasjes gestrikt zijn, zal onder de naam van internationale hulporganisatie Dorcas Hulp op het ijs verschijnen.

Afgelopen week maakte de KNSB bekend dat aan de KNSB Cup en het NK op kunstijs toch 25 ploegen deel zullen mogen nemen. Dit betekent een aanvulling van 10 ploegen bovenop de 15 Top Divisieploegen in de Essent Cup. Richard Sijm maakt nu gebruik van deze mogelijkheid. Onder de naam Dorcas Hulp zal nu dus een nieuwe formatie op het ijs gaan verschijnen.

De volledige samenstelling van de nieuwe ploeg is nog niet bekend. Zeker is al wel dat naast Richard Sijm twee debuterende landelijke rijders deel zullen gaan uitmaken van Dorcas Hulp. De 22-jarige Staphorsters Klaas de Weerd en Gerard Haasjes zullen voor Dorcas Hulp debuteren. Het tweetal was afgelopen seizoen nog actief in respectievelijk de baancompetities van Assen en Heerenveen. Ook zijn zij 's zomers als skeeleraars actief.
Naast het drietal is de nieuwe ploeg nog op zoek naar 2 rijders. Hierbij gaat de voorkeur uit naar jonge rijders, ook is Sijm in gesprek met verschillende rijders zijn voorkeur gaat daarbij uit naar een rijder voor op natuurijs.

Dorcas is een internationale hulporganisatie die actief is in Oost-Europa en Afrika. Dorcas werkt bij voorkeur samen met lokale partners, zoals plaatselijke kerken of organisaties. Dorcas geeft via lokale partners vier soorten hulp te weten Noodhulp, Sociale hulp, Structurele hulp en Financiƫle adoptie. Richard Sijm is bij de hulporganisatie betrokken als bestuurslid.

Voor de sponsoring van het marathonschaatsteam hebben de rijders sponsoren gevonden voor de kledingen zijn ze nog in gesprek voor sponsoring van de kosten van wedstrijden in het buitenland. Binnenkort kunnen bedrijven en particulieren de nieuwe sponsoren door middel van een donatie op de website www.sportersvoordorcas.nl.

Bekijk ook:

Gerard Haasjes
Klaas de Weerd
Richard Sijm
KNSB Cup en NK toch open voor niet-Top Divisieploegen (23 augustus 2008)
Sportersvoordorcas.nl
Richard Sijm start met team Dorcas Hulp (op Nicoknijn.nl)