Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jannitta Spigt stop met marathonschaatsen

Jannitta Spigt stop met marathonschaatsen

geplaatst dinsdag 2 september 2008 om 18:45:16 op Schaatspeloton.nl

Jannitta Spigt

Jannitta Spigt (bron: Harm de Broer)

Het nieuwe schaatsseizoen zal beginnen zonder Jannitta Spigt. De 26-jarige schaatsster uit Ede kan op dit moment niet de motivatie vinden om een jaar veel alleen te trainen. Jannitta Spigt tot halverwege afgelopen seizoen onderdeel uit van Hoolwerf Heiwerken maar vond voor het komende seizoen geen nieuwe sponsor. Jannitta Spigt, de oudste van vier schaatsende zussen, zal zich meer op skeeleren gaan toeleggen.

In het seizoen 2000/2001 debuteerde Jannitta Spigt, gesponsord door Aannemersbedrijf de Beer, in het landelijke damespeloton. In 8 jaar op het hoogste niveau behaalde Jannitta Spigt geen ereplaatsen, maar reed ze met name op natuurijs op de tweede rij goed mee. In het seizoen 2006/2007 behaalde Jannitta Spigt de Gelders titel.

"Ik kan op het moment geen motivatie vinden om nog weer een jaar veel alleen te trainen." Laat Jannitta Spigt aan Schaatspeloton.nl weten. "Ik wil gewoon eens kijken hoe het is om een jaar vol voor het skeeleren te gaan. Kijken of ik daar net nog iets meer uit kan halen dan nu. En 2 seizoenen vol door draaien en full time werken is gewoon te zwaar..."

Spigt verwacht het natuurijs het meeste te zullen gaan missen, "dat vind ik het allermooiste aan marathon schaatsen en misschien kriebelt het volgend jaar wel weer en sta ik weer op de ijzers". Jannitta Spigt, die de oudste van vier in het landelijk marathonschaatsen uitkomende zussen is, zal zeker het marathonschaatsen blijven volgen. Naast de 28-jarige Jannitta blijven de 24-jarige Petra, de 22-jarige Moniek en de 20-jarige Nederlandse Kampioene op natuurijs Yvonne Spigt in het damespeloton actief.

Bekijk ook:

Jannitta Spigt
Twee rijdsters verlaten Hoolwerf-ploeg (9 december 2007)