Schaatspeloton.nl - Nieuws - Utrechtse baancompetitie vernieuwd

Utrechtse baancompetitie vernieuwd

geplaatst donderdag 25 september 2008 om 20:56:51 op Schaatspeloton.nl

Aanstaande zondag, 28 september, start in Utrecht de eerste regionale marathoncompetitie van het seizoen. De baancommissie van Utrecht heeft besloten de structuur van deze baancompetitie te vereenvoudigen. Al jaren werd er in Utrecht gestreden in vier C-categorieën en werden er zelfs wedstrijden tegelijk gereden om maar ijstijd te besparen. Maar net zoals bij de landelijke competitie gaat ook deze competitie op de schop.

Met ingang van dit seizoen worden, de ruim 200 tot 250 actieve Utrechtse marathonrijders, ingedeeld in een C1, C2 en in een M(aster)1 en M2 categorie. Op een avond zal er dan gestart worden in drie categorieën. Dit betekent dus dat iedere categorie één zondagavond in de maand vrij is. Voor de C1 en M1 wordt deze vrije tijd weer ingevuld door de wedstrijden van het 6-Banentoernooi.

Ook nieuw voor Utrecht is dat er voor de jeugd meerdere wedstrijden zijn ingepland. De jeugd heeft immers de toekomst en daarom is er voor hun een aparte competitie gemaakt. Een andere vernieuwing is dat er in november een afvalwedstrijd georganiseerd zal worden. Het seizoen zal afgesloten worden met op 1 maart de strijd om de Evert Kroon wisselbokaal en op 8 maart het baankampioenschap. Hierin zullen de titels van Timo Verkaaik en Ilse Hoogland weer opnieuw worden verdeeld.

"Wat betreft de start van het seizoen zullen de eerste weken nog wel een beetje rommelig zijn omdat iedereen op zoek moet naar de juiste categorie waarin hij thuis hoort. Maar we hebben goed vertrouwen dat deze vernieuwde opzet zal slagen. In de loop van het seizoen zullen we het evalueren", aldus een medewerker van de Utrechtse marathoncommissie.

Bekijk ook:

Bekijk de Regionale Marathonschaatskalender