Schaatspeloton.nl - Nieuws - Cakyline vervangt Östersund als hoofdsponsor

Cakyline vervangt Östersund als hoofdsponsor

geplaatst woensdag 1 oktober 2008 om 06:56:30 op Schaatspeloton.nl

Na het stoppen van de Zweedse stad Östersund als sponsor van de damesmarathonschaatsploeg onder leiding van Marion Borst neemt Cakyline het hoofsponsorschap over. De ploeg zal bestaan uit Tessa Kortekaas, Alternatieve Elfstedentochtwinnares Marleen Elstgeest, Liesbeth Hijlkema en de van Groenehartsport.nl overgekomen Jolanda Spruit. Ook nieuw is de ploegleider Dirk Zuidert die vorig seizoen nog ploegleider was van het A Divisieteam Goesting.nl.

Vorig jaar startte het Groningse bedrijf Vastbakeries met Cakyline een damesmarathonploeg met Mischa Coolen en Liesbeth Hijlkema. Dit beviel het bedrijf zo goed dat Cakyline graag wilde uitbreiden naar een volledige 4-vrouws ploeg. Na het stoppen van Mischa Coolen was Liesbeth Hijlkema alleen over. Vorig jaar werkte het team Östersund al samen met het team Cakyline dus het was dan ook logisch dat na het stoppen van de sponsoring van Ostersund dat Tessa Kortekaas en de alternatieve Elfstedentochtwinnares Marleen Elstgeest ook onderdak bij Cakyline vonden. Jolanda Spruit, overgekomen van Groenehartsport.nl, maakt het team compleet. Ook een nieuw gezicht aan de ploegleiderskant; Dirk Zuidert verruilde het herenpeloton (Goesting) voor het damespeloton.

Kortom een bijna volledig nieuw team in de kleuren van Cakyline. Cakyline is een verantwoorde cake; 60% minder suiker en 40% minder vet dan bij een standaard cake. Vastbakeries wil met het sponsoren van de damesploeg de combinatie tussen gezond bewegen en verantwoord eten maken.

Bekijk ook:

Jolanda Spruit
Marleen Elstgeest
Tessa Kortekaas
Liesbeth Hijlkema