Schaatspeloton.nl - Nieuws - Finnen komen met nieuwe natuurijscompetitie

Finnen komen met nieuwe natuurijscompetitie

geplaatst woensdag 1 oktober 2008 om 20:12:23 op Schaatspeloton.nl

Komend seizoen zal er in Finland een nieuwe natuurijscompetitie het levenslicht gaan zien. De nieuwe competitie zal gaan over in totaal 7 wedstrijden en zal de naam Tour de Skate gaan dragen. Opvallend aan de Tour de Skate is dat het klassement gebaseerd zal gaan worden op de door de schaatser gereden tijden. De Tour de Skate zal open staan voor elke licentiehouder.

Met de nieuwe competitie, die alleen op natuurijs zal worden verreden, ontstaat een tweede competitie in Finland. Nieuw aan de Tour de Skate is dat het klassement in deze competitie gebaseerd zal worden door het optellen van de eindtijden van de verschillende marathons. Hiermee modelleert de Tour de Skate zich op wielerkoersen zoals de Tour de France. De wedstrijdcyclus zal zaterdag 31 januari in Pohja van start gaan met een wedstrijd over 50 km. Na in totaal zeven wedstrijd zal op zaterdag 21 februari de Finland Ice Marathon in Kuopio de finale van de Tour de Skate vormen. Deelnemers aan de Tour de Skate zullen in het eindklassement opgenomen worden zodra ze 5 van 7 wedstrijden uitgereden hebben. Voor de maximaal 2 die dan gemist worden zal de schaatser de langzaamste tijd van de wedstrijd + 5 procent toebedeeld krijgen.

Deelname aan de Tour de Skate zal open zijn voor alle geïnteresseerden. Ook Nederlanders zijn van harte welkom. Wel moeten de schaatsers in bezit zijn van een schaatsbond. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Pekka Pajunen (pekkapajunen@kolumbus.fi)

Met de introductie van de nieuwe competitie zal Finland dus komende winter twee competities hebben. In de eerste helft van het seizoen kunnen de Finse marathonrijders hun kunsten ook nog vertonen op vijf verschillende kunstijsbanen door het land. Die competitie, de Maraton Cup, zal zaterdag 29 november beginnen in Helsinki. Na vijf wedstrijden zal de Maraton Cup op 25 januari in Jyväskylä haar finale beleven.

Bekijk ook:

Bekijk de Internationale Marathonschaatskalender