Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sven Abe Tjalma en Endie van Laar nieuwe columnisten

Sven Abe Tjalma en Endie van Laar nieuwe columnisten

geplaatst donderdag 2 oktober 2008 om 08:44:57 op Schaatspeloton.nl

Endie van Laar (li.) en Sven Abe Tjalma (re.) zijn de twee nieuwe columnisten voor Schaatspeloton.nl

Endie van Laar (li.) en Sven Abe Tjalma (re.) zijn de twee nieuwe columnisten voor Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl heeft in Sven Abe Tjalma en Endie van Laar twee nieuwe columnisten aangetrokken voor het nieuwe marathonschaatsseizoen. De 23-jarige regionale C-rijder Endie van Laar zal vrijdag 3 oktober de spits afbijten van het nieuwe seizoen. Een week later zal de 21-jarige Eerste Divisierijder Sven Abe Tjalma zijn eerste gedachtes met het publiek delen. Vervolgens zullen zij om de week een column op Schaatspeloton.nl plaatsen.

Met Sven Abe Tjalma en Endie van Laar zal Schaatspeloton.nl twee groepen, Eerste Divisierijders en regionale Noord-Oost Competitierijders, aan het woord laten die nog niet eerder als columnisten aan het woord zijn geweest. Zij zullen de lezers een seizoen lang meenemen langs de ijsbanen waar zij hun wedstrijden rijden en waarbij zij hun gedachtes en meningen met het publiek delen.

Endie van Laar is een 23-jarige student Rechten in Groningen en voormalig B-rijder die tegenwoordig op regionaal niveau actief is in onder andere de Noord-Oost Competitie. Endie van Laar, die geboren en getogen is in het Gelderse Otterlo, ziet zich naast actief schaatser als een groot schaatsfan. Als fan, schaatser maar ook als criticus wil Endie van Laar dit seizoen met veel plezier als columnist actief zijn.
Vanaf vrijdag 3 oktober vat Endie van Laar op Schaatspeloton.nl elke twee weken zijn meningen en belevenissen in een column samen.

Sven Abe Tjalma is een 21-jarige landelijk Eerste Divisierijder in de nieuwe noordelijke Clavis/JB schaatsploeg. Sinds de koude winter van 1997 is hij op de schaatsijzers te vinden, wat uiteindelijk vorig seizoen leidde tot zijn debuut in de landelijke B Divisie. Sven Abe Tjalma is student architectuur aan de Fachhochschule in het Duitse Erfurt. Naast het worden van architect wil hij in Erfurt nog een tweede doel verwezenlijken, het schaatsen perfectioneren. Dit tweede doel moet leiden naar de elfstedentochtoverwinning waarvan hij droomt.
In zijn columns, vanaf 10 oktober op Schaatspeloton.nl, deelt hij zijn belevenissen, meningen en gedachten graag met de lezers.

Bekijk ook:

Endie van Laar
Sven Abe Tjalma
Lees de eerste column van Endie van Laar: Schaatsvolk