Schaatspeloton.nl - Nieuws - Noord-Oost Competitie nu ook van start

Noord-Oost Competitie nu ook van start

geplaatst maandag 27 oktober 2008 om 09:49:13 op Schaatspeloton.nl

Nadat vorige week het 6-Banentoernooi als eerste van de regionale marathonschaatscompetities van start was gegaan heeft zondag de Noord-Oost Competitie in Heerenveen haar start beleefd. De eerste dagzeges ging in Thialf naar Erik Groenendal (C Divisie), Petra van Bergeijk (Dames) en Eppie Wiersema. Afgelopen weekend kwamen de rijders in het 6-Banentoernooi in actie. In Hoorn wonnen Johan Hendriks, Geertruida van Wonderen en Arjan Bakker.

De eerste wedstrijd in de Noord-Oost Competitie werd zondag verreden in Heerenveen. In Thialf was het Erik Groenendal die op overtuigende wijze de eerste wedstrijd bij de C-rijders naar zich toetrok. De voormalig landelijk A-rijder wist solo een ronde voorsprong te pakken op de rest van het peloton en was zo dus al zeker van de overwinning. In de pelotonspurt was het Bart Hakstege die naar de tweede plek sprintte, Kevin Spithorst legde beslag op de derde podiumplaats.
Bij de Dames was het Petra van Bergeijk die de eerste overwinning van het seizoen opeiste. De Groningse verwees na 40 ronden Dorien Kuik naar de tweede plaats. Astrid Schuitema kwam als derde over de streep. Deze drie rijdsters maakte onderdeel uit van een negen schaatssters die erin geslaagd waren een ronde voorsprong op het peloton te pakken.
Eppie Wiersema legde na 50 ronde wedstrijd bij de Masters beslag op de eerste etappe van de Noord-Oost Competitie. De 48-jarige Wiersema verwees Rob Baars naar de tweede en Egbert Post naar de derde plek.

De Noord-Oost Competitie zal op zondag 2 november op Kardinge in Groningen in actie komen voor de tweede wedstrijd van het seizoen.

Tweede wedstrijd in het 6-Banentoernooi
In het 6-Banentoernooi werd zaterdag in Hoorn de tweede wedstrijd van het seizoen gereden. Op ijsbaan De Westfries was bij de C-rijders opnieuw Johan Hendriks het sterkst. De 19-jarige Lijndenaar maakte ditmaal onderdeel uit van een kopgroep van 11 rijders. Achter Hendriks eindigde Kevin Floris op plek twee en was Christiaan van den Berg goed voor de derde plaats. Logischerwijs blijft Johan ook na zijn tweede dagzege aan de leiding van het 6-Banentoernooiklassement.
Bij de Dames was het in Hoorn de Amsterdamse Geertruida van Wonderen die met een overwinning terug mocht naar de hoofdstad. De 22-jarige Van Wonderen verwees na 45 ronden de 17-jarige Danique van Dijk naar de tweede en de 27-jarige Marlous Prinzen naar de derde plek. Prinzen, die in Haarlem bij de eerste wedstrijd van het 6-Banentoernooi als tweede eindigde, nam de leiding in het klassement over.
Bij de Masters was het opnieuw Arjan Bakker die zijn klasse toonde. Bakker was Sjaak Botman op plek twee en Laurens Akerboom op plek drie te snel af en verstevigde daardoor zijn klassementsleiding.

Het 6-Banentoernooi gaat zondag 2 november op de Vechtsebanen in Utrecht.

Bekijk ook:

Noord-Oost Competitie: Uitslag Masters
Noord-Oost Competitie: Uitslag Dames
Noord-Oost Competitie: Uitslag C Divisie
6-Banentoernooi: Uitslag Masters
6-Banentoernooi: Uitslag Dames
6-Banentoernooi: Uitslag C Divisie