Schaatspeloton.nl - Nieuws - Andrès Landman werkt aan leven na het schaatsen

Andrès Landman werkt aan leven na het schaatsen

geplaatst dinsdag 28 oktober 2008 om 22:33:55 op Schaatspeloton.nl

Nadat Andrès Landman afgelopen seizoen aangaf met topsport te zullen stoppen heeft de tweevoudig kunstijswinnaar zijn zinnen verzet naar een ander vlak. Alhoewel de Amsterdammer af en toe nog als invaller actief is voor het BAM Schaatsteam maakt hij inmiddels onderdeel uit van een nieuw team fysiotherapeuten dat sinds oktober een praktijk gestart heeft met ondermeer aandacht voor schaatsblessures.

"Ik ben er zelf erg trots op het zijn mooie ruimtes met mooie voorzieningen. Het heet GOED(Gezondheid Onder Een Dak) Schellingwoude omdat er naast de fysiotherapie, huisartsen en een cardioloog/inspanningsfysioloog in het pand bevinden." Aldus Andrès Landman. "Onze specialisaties zijn: haptonomie, manuele therapie, sportfysiotherapie en reguliere fysiotherapie. Alle werkende therapeuten hebben affiniteit met schaatsen. Ze geven training bij de jeugd of aan volwassenen en rijden zelf actief op verschillende niveaus. Onze therapie onderscheidt zich dus op specifieke aandacht voor de schaatsers met gerichte SMART programma's van de breedtesport tot topsport. We hebben een oefenruimte van 84m2 voorzien van Technogym apparatuur, aangevuld met andere specifieke materialen voor het herstel en revalidatie proces. "

Het fysioteam dat naast Andrès Landman uit Jörnann Jonkhoff, Paul Dames en Femke de Koning bestaat is gevestigd in Amsterdam. In diezelfde stad sponsort GOED inmiddels de Jaap Edenbaan met een bochtspandoek.

Bekijk ook:

Andrès Landman
Website van GOED Schellingwoude