Schaatspeloton.nl - Nieuws - Roy Boeve verhuist van Beelen naar Safan

Roy Boeve verhuist van Beelen naar Safan

geplaatst woensdag 30 januari 2008 om 22:59:04 op Schaatspeloton.nl

Roy Boeve

Roy Boeve

Safan heeft zich voor het volgende seizoen verzekerd van de diensten van Roy Boeve (Beelen Sloopwerken). De 22-jarige Boeve zal bij de formatie rond de familie Ruitenberg de plek in nemen van Jan van Oosterom van wie na twee seizoenen het contract niet meer wordt verlengt. Ook werd bekend dat Casper Helling zijn contract voor een jaar heeft verlengt bij de Safan-ploeg.

De 2-jaars A-rijder Roy Boeve was dit seizoen goed voor een dozijn top-10 klasseringen waaronder de derde plek bij de vijfde KNSB Cupwedstrijd in Utrecht. De uit Kampen afkomstige Boeve zal bij Safan onder andere met plaatsgenoot Geert Plender gaan samen rijden. Met het overkomen van Roy Boeve zal de 35-jarige aanvaller Jan van Oosterom de ploeg gaan verlaten. De uit Deventer afkomstige Van Oosterom kwam twee seizoenen uit voor Safan, en was dit seizoen in die kleuren nog goed voor een overwinning in deze vijfde KNSB Cup waar Roy Boeve zijn enige podiumplek van het seizoen neerzette.

Eerder werd al bekend dat Pieter-Jan van Eck, Henri Ruitenberg jr. en René Ruitenberg ook volgend seizoen zouden uitkomen voor Safan. Vandaag werd naast het aantrekken van Roy Boeve ook bekent dat de vandaag ontroonde natuurijskampioen Casper Helling nog zeker een jaar het lime-groen van het Team Ruitenberg zal dragen.

Roy Boeve komt over van het team van Beelen Sloopwerken, dat na dit seizoen zal waarschijnlijk zal stoppen. Vandaag verwachte Martijn Kromkamp dit al op de site van de KNSB: "Het is voor negentig procent zeker dat het over is, Tegen het einde van deze week krijgt het team van ploegleider Jan-Eise Kromkamp bezoek op de Weissensee van een vertegenwoordiger van Beelen die over de verdeling van de sponsorgelden gaat. De verwachting is, vertelt Kromkamp, dat die de medeling komt doen dat het na dit seizoen over is voor de ploeg."

Roy Boeve had bij Beelen nog een voor een seizoen doorlopend contract wat door de hoofdsponsor nu wordt ondergebracht bij het Safan-team. Het slachtoffer van deze transfer is dus Jan van Oosterom die dinsdag te horen kreeg te moeten vertrekken bij zijn huidige ploeg. Naast deze pech, zat het de altijd aanvallende rijdende Van Oosterom op het Open NK ook niet mee. Van Oosterom reed op het Open NK een zeer goede wedstrijd, hij was van begin tot einde in de aanval. Echter kwam hij op ongeveer 5 kilometer voor het einde ten val. Hierbij liep hij lichte schaafwonden op aan zijn gezicht door een berg harde sneeuw die daar volgens de rijder zelf niet in de bocht had moeten liggen.
Zowel Team Ruitenberg als Van Oosterom benadrukken dat zowel de sportieve als persoonlijke samenwerking in de afgelopen 2 seizoenen prima is geweest.

Bekijk ook:

Roy Boeve
Casper Helling
Jan van Oosterom