Schaatspeloton.nl - Nieuws - Noord-Oost Competitie nadert ontknoping

Noord-Oost Competitie nadert ontknoping

geplaatst maandag 19 januari 2009 om 23:37:03 op Schaatspeloton.nl

Patrick Reinders, Dorien Kuik en Eppie Wiersema (Steenbergen Fietsen) hebben zondag in Enschede de negende en voorlaatste etappe van de regionale Noord-Oost Competitie gewonnen. Met nog een wedstrijd te gaan lijken de leiders Jaap Ketelaar (Clafis Engineering/JB Besturingstechniek), Dorien Kuik en Albert Bakker (Oosterhaven) met hun voorsprong veilig de ontknoping op 8 februari af te kunnen gaan wachten.

In Enschede ging de strijd om de dagzege niet tussen de klassementstoppers. Na 60 ronden wedstrijd was Patrick Reinders als eerste aan de meet. De Hoogeveener verwees Erik Groenendal naar de tweede plaats, Jelmer Hoekstra eindigde als derde. Klassementsleider Jaap Ketelaar, die al drie maal een wedstrijd in de Noord-Oost Competitie won, eindigde in Twente als elfde. Hierdoor verloor hij vijf punten op de belangrijkste concurrent Erik Schaper (Powerslide/Steenbergen) . In het klassement is de voorsprong van de rijder uit Aduard met 26,3 punten op zijn provinciegenoot riant.

Bij de Dames kan Dorien Kuik eigenlijk de eindzege niet meer ontgaan. De 21-jarige Kuik won in Enschede voor de vierde maal dit seizoen een wedstrijd in de Noord-Oost Competitie en vergrote zo de voorsprong op de nummer twee in het klassement tot 48,2 punten. Die nummer twee in het klassement, Petra van Bergeijk, eindigde in Enschede net achter Kuik op de tweede plaats.De derde plaats in de daguitslag ging zondag naar Brigitte Loos die in het klassement pas op de negende plek terug te vinden is.

Eigenlijk is het scenario voor de finale bij de Masters niet anders. In dit geval is het Albert Bakker die, zonder ook maar een zege in de competitie, op beide oren lijkt te kunnen gaan slapen. Op IJsbaan Twente eindigde hij in een twaalfmanskopgroep als derde. De zege ging in Enschede naar Eppie Wiersema die in het klassement op de derde plek terug te vinden is. Sjouke Hellinga, die in het klassement met 41,8 punten achterstand nog de dichtstbijzijnde concurrent van Bakker is, eindigde in de daguitslag als tweede.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie