Schaatspeloton.nl - Nieuws - Martijn Kromkamp en Carla Zielman winnen eerste wedstrijd op Runnmeer

Martijn Kromkamp en Carla Zielman winnen eerste wedstrijd op Runnmeer

geplaatst donderdag 5 februari 2009 om 14:16:49 op Schaatspeloton.nl

De eerste wedstrijd in de KNSB Grand Prix is op het Zweedse natuurijs van het Runnmeer gewonnen door Martijn Kromkamp (Kooyenga Groep) en Carla Zielman (Hoolwerf Heiwerken). Kromkamp klopt op de meet Gary Hekman (Nefit HR Ketels) en Rob Hadders (BAM Schaatsteam) die als nummer twee en drie eindigden. Kromkamp en Zielman zijn ook de eerste leiders in de KNSB Grand Prix.

Om twaalf uur gingen op het Runnmeer nabij Falun 67 heren van start voor een wedstrijd over 80 kilometer. De eerste van vijf wedstrijden in de KNSB Grand Prix die alle vijf op dezelfde locatie verreden zullen worden. Na 19 ronden op het 4,3 kilometer lange parcours ging een groep van 18 koplopers op weg naar de streep. Titelverdediger Casper Helling (Safan), maar ook andere natuurijsspecialisten zoals Tristan Loy (Adformatie), Arjen Becker (Kooyenga Groep) en Ruud Aerts (Foekens), was niet present in deze kopgroep. Uiteindelijk ging de zege naar Martijn Kromkamp (Kooyenga Groep) die met een kleine voorsprong op de rest van de groep als winnaar over de streep gleed. Gary Hekman (Nefit HR Ketels) sprintte achter Kromkamp naar de tweede plek, Rob Hadders (BAM Schaatsteam) was goed voor plek drie.

Bij de dames gingen 27 rijdsters van start voor een koers over 60 kilometer. In de eerste van, voor de dames, maar drie wedstrijden in de KNSB Grand Prix ging een uitgedund peloton na de volle koers op weg naar de eindsprint. Hierin toonde de Nederlandse kampioene Carla Zielman (Hoolwerf Heiwerken) zich het snelst. Zielman verwees Mariska Huisman (Viks Parket) in de sprint naar plek twee. Maria Sterk (DSB Bank) hield op plek drie met miniem verschil Andrea Sikkema (Van der Wiel) van het podium.

Bekijk ook:

Uitslag Heren
Uitslag Dames