Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dag- en eindzege Regiotop voor Lisette Hoekstra

Dag- en eindzege Regiotop voor Lisette Hoekstra

geplaatst zaterdag 12 januari 2013 om 18:05:32 op Schaatspeloton.nl

Het eindpodium van de landelijke Regiotopcompetitie met van vlnr Tessa Witteman, Lisette Hoekstra en Corina Dijkstra, die de dagzeges onder elkaar verdeelden.

Het eindpodium van de landelijke Regiotopcompetitie met van vlnr Tessa Witteman, Lisette Hoekstra en Corina Dijkstra, die de dagzeges onder elkaar verdeelden. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Eindhoven heeft Lisette Hoekstra (VSSNederland.nl /A2Z Reclame) door het winnen van de finalewedstrijd ook het eindklassement in de landelijke Regiotopcompetitie gewonnen. Hoekstra klopte in de massasprint Tessa Witteman (Witteman/Groenrijk) en Hilde Marije Dijkstra (VSSNederland.nl /A2Z Reclame). Met de winst kwam Hoekstra op gelijke hoogte met Tessa Witteman die tot aan de finale het klassement leidde, in dat geval telt het resultaat in de finale als beslissend.

Opvallende aanwezigen op de Genneper Parken waren een drietal Chileense schaatssters die vorige week in de Regiocompetitie Zuid al in de prijzen reden. De Zuid-Amerikaanse dames konden lang stand houden voorin het peloton toen het tempo relatief laag was, maar toen in de finale het tempo werd opgevoerd voor de eindsprint was het voor deze skeeleraars die net de overstap naar het ijs maken te zwaar. In de eindsprint waren het de rijdsters die ook bij de eerdere wedstrijden in Breda en Enschede op de ereplaatsen eindigden die aan de frontlinie stonden. Het was met Lisette Hoekstra de nummer drie van het klassement die door het winnen van de wedstrijd in Eindhoven met de eindzege naar huis ging. De Heerenveens kwam met 63,1 punten dan wel op gelijke hoogte met klassementsleidster Tessa Witteman maar met de finale zwaarder tellend ging de eindzege zo alsnog naar Hoekstra.

Bekijk ook:

Uitslag