Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team iM FARMING ziet hoofdsponsor Kverneland afhaken

Team iM FARMING ziet hoofdsponsor Kverneland afhaken

geplaatst donderdag 9 januari 2020 om 18:53:22 op Schaatspeloton.nl

Team iM FARMING in 2019.

Team iM FARMING in 2019. (bron: Erik van den Boogert)

De Kverneland Group heeft na vier jaar besloten de sponsoring van Team iM FARMING te beëindigen. Het is altijd de bedoeling van Kverneland Benelux geweest om het team bij te staan in de beginfase en dan na een aantal jaren het sponsorstokje door te geven. "Gezien de successen van het team, dat ondanks de ondersteuning toch met beperkte middelen een compleet seizoen moest draaien, is die opzet goed gelukt", aldus Walter Ruiterkamp, managing director bij Kverneland Benelux. Dit seizoen komen Anne Tauber, Anneleen Zijl, Elske Lenis, Janneke Elzinga, Ariane Smit en Hilde-Marije Dijkstra uit voor iM FARMING.

Team iM FARMING begon in seizoen 2016/2017 als nieuw team in de Topdivisie. Elske Lenis, Janneke Elzinga, Andrea de Jong en de reeds ervaren oud-Topdivisierijdster Hilde-Marije Dijkstra kenden elkaar van de regionale competitie en besloten zelf een team op te richten. Topdivisierijdster Kirsten Velzeboer maakte het team compleet. Oud-marathonschaatser Erik van den Boogert en fysiotherapeut Gerhard Joling sloten aan als begeleiding. Voor seizoen 2017/2018 kreeg het team versterking van de altijd aanvallende Anne Tauber. Bij team iM FARMING kreeg Tauber de ruimte om haar professionele carrière als mountainbikester te combineren met het marathonschaatsen. Dit resulteerde direct in een overwinning op de Alternatieve Elfstedentocht in 2018. Vanwege de expertise van de hoofdsponsor, fabrikant van landbouwwerktuigen, doopte het team zichzelf om tot 'Ploeg der ploegen'.

In het daaropvolgende seizoen werd het team verder versterkt door Anneleen Zijl en was het team zeven dames sterk, bestaande uit twee teams: Eén in de Topdivisie en één in de Regiotopcompetitie. Beide teams behaalden meerdere top-10 klasseringen en podiumplekken. Aan het einde van seizoen 2018/2019 nam de ploeg afscheid van Kirsten V elzeboer en Andrea de Jong, die vervolgens weer terug promoveerde naar de Topdivisie en nu rijdt onder de vlag van BlueDune.

Voor seizoen 2019/2020 vond team iM FARMING versterking in langebaanschaatsster Ariane Smit. Zij heeft inmiddels laten zien dat ze de wedstrijden in de Topdivisie aan kan. Ondanks dat Kverneland na dit seizoen stopt, gaat het team er nog een mooi slot van het seizoen van maken. Daarnaast zullen de huidige rijdsters van team iM FARMING nieuwe mogelijkheden gaan verkennen voor seizoen 2020/2021. Team iM FARMING wil de sponsoren van de afgelopen jaren bedanken voor de steun en het vertrouwen in de ploeg.