Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marcel van Ham nu echt bezig aan laatste seizoen

Marcel van Ham nu echt bezig aan laatste seizoen

geplaatst dinsdag 28 januari 2020 om 16:33:17 op Schaatspeloton.nl

Na dit seizoen zal Marcel van Ham stoppen met marathonschaatsen. Dat meldt de schaatser van Or Quest / Bouw & Techniek vandaag in het Noordhollands Dagblad. Nu dan toch echt, want in 2018 kondigde hij al een keer eerder zijn afscheid aan. Daar kwam hij toen op terug en waarna hij nog twee seizoenen uitkwam in het marathonpeloton. Dit seizoen voor het eerst voor Or Quest / Bouw & Techniek waarbij een zevende plaats het beste resultaat was.

In zijn carrière op het hoogste niveau slaagde Marcel van Ham er nooit in een wedstrijd te winnen. Maar hij was er dichtbij. Zo werd hij in 2015 tweede tijdens het NK marathonschaatsen op kunstijs. In Groningen moest Van Ham de titel aan Jorrit Bergsma laten, maar de zilveren plak is op papier het beste resultaat van de Noord-Hollander.

Op natuurijs zijn twee vierde plaatsen in 2018 bij de Sea-Ice Classic in Luleå en vorig jaar bij de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee de beste resultaten van Van Ham.

Marcel van Ham kwam sinds 2011/2012 uit in de topdivisie van het marathonschaatsen. Dat seizoen maakte hij zijn debuut voor Payroll Group om daarna voor Schaatscentrum De Uithof en Please Payroll uit te komen. In 2015/2016 maakte hij de stap naar de hoofdmacht van Okay Fashion & Jeans om vervolgens vier seizoenen lang een vaste kracht bij de successen van de ploeg van Peter de Vries te zijn. Na vorig seizoen eindigde dit verblijf en kwam hij dit seizoen, naar nu blijkt zijn laatste, uit voor Or Quest / Bouw & Techniek.

Bekijk ook:

Marcel van Ham
Transferoverzicht 2020