Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jordy Harink tekent voor twee jaar bij Royal A-ware / Okay Fashion & Jeans, ook Interfarms als subsponsor bij fusieploeg

Jordy Harink tekent voor twee jaar bij Royal A-ware / Okay Fashion & Jeans, ook Interfarms als subsponsor bij fusieploeg

geplaatst zaterdag 1 februari 2020 om 15:54:33 op Schaatspeloton.nl

Jordy Harink mocht woensdag voor het tweede jaar op rij het huldigingsbruggetje op de Weissensee beklimmen. Net als vorig jaar werd hij derde in de Alternatieve Elfstedentocht.

Jordy Harink mocht woensdag voor het tweede jaar op rij het huldigingsbruggetje op de Weissensee beklimmen. Net als vorig jaar werd hij derde in de Alternatieve Elfstedentocht. (bron: Schaatspeloton.nl)

De nieuwe fusieploeg Royal A-ware / Okay Fashion & Jeans heeft zich voor de komende twee seizoen verzekerd van Jordy Harink. De nummer drie van de Alternatieve Elfstedentocht woensdag heeft op de Weissensee zijn contract met twee jaar verlengd. Bij de fusieploeg vindt Harink met Crispijn Ariëns volgend jaar ook de nummer twee van de 200 kilometer deze week op het Oostenrijkse bergmeer. Ariëns tekende net als Jorrit Bergsma, Arjan Stroetinga en Sjoerd den Hertog eerder al bij de nieuwe grootmacht. Langdurig Okay-subsponsor Interfarms komt daarnaast mee als subsponsor naar de fusieploeg.

Jordy Harink wacht nog op zijn eerste overwinning op het hoogste niveau, maar klopt met nu twee derde plaatsen op rij in de Alternatieve Elfstedentocht en vier top-10 klasseringen bij de Weissenseewedstrijden dit jaar zeker op natuurijs aan de deur van een grote overwinning. "Het is mooi dat wij zo’n jong talent erbij kunnen hebben." Aldus een blije teammanager Edward van Dijk over de 24-jarige Harink. "We zijn er op de Weissensee uitgekomen en Jordy tekent twee jaar bij." Harink komt dit seizoen voor het eerst uit voor Royal A-ware nadat hij de eerder voor Bouw & Techniek, Lasaulec en CRV-Interfarms op het hoogste niveau uitkwam.

Dat Interfarms dat op het pak van CRV stond toen Harink daar in 2015 zijn topdivisiedebuut maakte komt ook volgend jaar weer op zijn pak te staan. Die makelaar, gespecialiseerd in aan- en verkoop van boerderijen en landbouwgrond in Nederland en het buitenland voor zowel boeren als investeerders, was de afgelopen jaren co-sponsor van Okay Fashion & Jeans en komt mee naar de nieuwe fusieploeg.

Bekijk ook:

Jordy Harink
Transferoverzicht 2020