Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bouwselect haalt Rémon Vos bij topdivisieploeg en heeft A-team voor volgend seizoen al rond

Bouwselect haalt Rémon Vos bij topdivisieploeg en heeft A-team voor volgend seizoen al rond

geplaatst woensdag 5 februari 2020 om 20:34:33 op Schaatspeloton.nl

Nederlands Kampioen bij de neo-senioren Rémon Vos zal volgend seizoen voor Bouwselect uitkomen in de topdivisie.

Nederlands Kampioen bij de neo-senioren Rémon Vos zal volgend seizoen voor Bouwselect uitkomen in de topdivisie. (bron: Schaatspeloton.nl)

Nederlands Kampioen bij de neo-senioren Rémon Vos, zal komend seizoen voor Bouwselect gaan debuteren op het hoogste niveau. Het team van ploegleider Bertjan van der Veen en trainer Piet Hijlkema, haalt de rijder van hun opleidingsploeg Bouwpartners bij de hoofdmacht als vervanger van de vertrekkende Casper de Gier. Met de komst van Vos en het verlengen van Open Nederlands Kampioen Jouke Hoogeveen, Mart Bruggink, Ronald Kruijer, Ronald Haasjes en Kevin Hoekstra, heeft Bouwselect de ploeg voor 2020/2021 al rond. In het nieuwe seizoen zal ook De Haan Westerhoff, die afgelopen winter al als sponsor op de helm stond, aanblijven als sponsor.

"Mooi dat wij het zo kort na de Weissensee al helemaal rond hebben. Dat geeft rust voor Zweden." Laat een trotse Piet Hijlkema weten, die ook volgend jaar dus weer Jouke Hoogeveen in de ploeg zal zien. "Jouke is zo gedreven en gewoon nog niet klaar met schaatsen." Aldus Hijlkema over de kersverse Open Nederlandse Kampioen. "En dat rood-wit-blauw wil hij natuurlijk gaan verdedigen."

Niet alleen Hoogeveen gaat weer een jaar door. Datzelfde geldt ook voor Mart Bruggink, Ronald Kruijer, Ronald Haasjes en Kevin Hoekstra, die dit seizoen voor Bouwselect uitkwamen op het hoogste niveau. "Zij voelen zich gewoon ontzettend op hun plek bij ons en daar ben ik trots op." Klinkt het uit de mond van de trainer achter de ploeg. "Je ziet bijvoorbeeld iemand zoals Kevin Hoekstra ieder jaar weer beter schaatsen en met zijn podiumplaatsen, komt hij ook steeds dichter bij die eerste overwinning."

Rémon Vos vervangt Casper de Gier
Nieuw in de topdivisieploeg zal Rémon Vos zijn. De Nederlands Kampioen bij de neo-senioren stroomt door van Bouwpartners, de opleidingsploeg van Bouwselect bij de beloften. Met Vos krijgt Bouwselect een veelwinnaar uit het beloftenpeloton in de ploeg. De 22-jarige Staphorster won deze winter al drie beloftenmarathons en was de beste in de nationale titelstrijd bij de neo-senioren. "Rémon is gewoon de beste beloftenrijder en dan is het mooi dat wij hem zo kunnen behouden en de stap naar de topdivisie kunnen laten maken", toont Hijlkema zich gelukkig. Vos vult bij Bouwselect de plek in van Casper de Gier, die de ploeg gaat verlaten. "Casper maakt andere keuzes en dat begrijp ik volledig, al vinden wij het verdomd jammer dat hij bij ons team weggaat." Aldus Hijlkema. "Dat rijders doorstromen past ook in de filosofie waarmee we de ploeg op het ijs brengen."

Aan diverse rijders van ons team is getrokken door andere ploegen. "Maar dat zij dan toch voor ons kiezen, toont veel vertrouwen. Wij zijn ook nog niet klaar met Bouwselect en blijven verder bouwen." Dat verder bouwen zal ook gebeuren met De Haan Westerhoff. "Zij stonden dit jaar al op de helm en blijven ook komend seizoen sponsor van het team. Dat is gewoon super gaaf", aldus Hijlkema, die aangeeft dat de organisatie ook nog met een aantal andere subsponsoren in gesprek is.

"Beloftenploeg past bij ons concept"
Natuurlijk blijft ook de beloftenploeg Bouwpartners komend seizoen op het ijs verschijnen. "Nou, natuurlijk is het niet. Maar het past wel perfect bij ons concept", countert Hijlkema met noordelijke nuchterheid. "Wij willen de kloof tussen de topdivisie en beloften kleiner krijgen en willen weer naar een peloton van zo'n 75 mannen. Hier hoort een beloftenploeg bij. Het is niet een keuze die alle ploegen maken, weliswaar kun je zo schaatsers opleiden en kneden naar rijders die voorin mee kunnen gaan doen."

In de afgelopen jaren stroomden onder andere Casper de Gier en Kevin Hoekstra vanuit de eigen beloftenploeg succesvol door naar het A-team in de topdivisie. Rémon Vos volgt hier komend jaar dus in hun voetstappen. Voor de samenstelling van de beloftenploeg voor volgend seizoen, is de ploeg nog in gesprek met verschillende rijders.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2020