Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook Rixt Hoogland kiest voor Schaatsteamdrenthe

Ook Rixt Hoogland kiest voor Schaatsteamdrenthe

geplaatst donderdag 6 februari 2020 om 14:04:55 op Schaatspeloton.nl

Rixt Hoogland in actie op de Weissensee, volgend seizoen komt zij uit voor Schaatsteamdrenthe.

Rixt Hoogland in actie op de Weissensee, volgend seizoen komt zij uit voor Schaatsteamdrenthe. (bron: Schaatspeloton.nl)

Schaatsteamdrenthe heeft in Rixt Hoogland de tweede schaatsster binnen voor hun beloftenploeg. Net als Fenna Zandstra maakt Hoogland een stap terug uit de topdivisie naar het beloftenniveau. De 24-jarige schaatsster uit Enschede kwam sinds 2018 voor Smit Consultancy uit in de topdivisie maar kiest er vanwege een blessure en studie nu voor komend seizoen bij de beloften te gaan uitkomen. "Met haar keuze hoopt Rixt weer actief en aanvallend deel uit te maken van het peloton" laat Gert-Jan van der Scheer van het team weten. "Door deze stap zullen wij straks met een ijzersterke ploeg op het ijs komen te staan."

Over de verder teamsamenstelling verwacht Schaatsteamdrenthe na het weekend meer te kunnen zeggen. De ploeg komt op dit moment nog met Lianne Camies, Marleen Popken, Freya Reitsma en Manon Gremmen uit in de beloftencompetitie. Popken, Reitsma en Gremmen wonnen dit seizoen elk al een wedstrijd in de Noord-Oost Competitie.

Bekijk ook:

Rixt Hoogland
Fenna Zandstra naar Schaatsteamdrenthe (1 februari 2020)
Transferoverzicht 2020