Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team Arktika houdt rijders vast en wil uitbreiden

Team Arktika houdt rijders vast en wil uitbreiden

geplaatst vrijdag 7 februari 2020 om 19:49:08 op Schaatspeloton.nl

Viktor Toonen rijdt ook volgend seizoen weer voor Arktika.

Viktor Toonen rijdt ook volgend seizoen weer voor Arktika. (bron: Schaatspeloton.nl)

Beloftenheren Martijn de Boer, Viktor Toonen en Tom van Vliet, en beloftendames Talita van Hartskamp en Eline Stubert zullen ook volgend seizoen uitkomen voor Team Arktika. Jolien van den Berg, die dit seizoen voor de dit jaar met twee ploegen debuterende formatie uitkwam, stopt als wedstrijdschaatsster en treedt toe tot het begeleidingsteam. Bij het team leeft de wens om komend seizoen met twee volwaardige ploegen van vier rijders op het ijs te komen.

"Deze drie mannen hebben zich allen dit seizoen goed ontwikkelt en zien allemaal de kans op bij Arktika verder te groeien als schaatser." laat de ploeg weten over De Boer, Toonen en Van Vliet. "De ambitie is om volgend jaar met vier heren in het peloton te rijden. Over de invulling van de vierde plek worden op dit moment gesprekken gevoerd."

Bij de vrouwen bracht Arktika Jolien van den Berg, Talita van Hartskamp en Eline Stubert. Op het ijs. "Alle drie de dames zien bij Arktika mogelijkheden om volgend seizoen meer uit de schaatssport te halen." blikt het team vooruit. "Eline en Talita zullen komend seizoen actief blijven binnen de beloftencompetitie en hopen daar goede resultaten te laten zien. Jolien zal een stap terug doen en zich gaan inzetten voor de verdere ontwikkelingen van marathonteam Arktika."

Van den Berg voegt zich bij het begeleidensteam van de ploeg waar verder Wop van Cappelle en Lars Haringsma als ploegleiders actief blijven. Zij zal zich ook gaan bezig houden met de organisatie om de ploeg heen samen met Mark Posthumus.

Ook bij de damesploeg is er het streven om volgend jaar met vier rijdsters op het ijs te verschijnen. Schaatssters die geïnteresseerd zijn kunnen zich bij de ploeg melden via de mail: info@marathonteamarktika.nl.