Schaatspeloton.nl - Nieuws - CENNED schuift Chantal Oosterkamp door naar topdivisie, haalt Annet Noppert als vervanging bij beloften

CENNED schuift Chantal Oosterkamp door naar topdivisie, haalt Annet Noppert als vervanging bij beloften

geplaatst maandag 24 februari 2020 om 22:00:59 op Schaatspeloton.nl

Chantal Oosterkamp komt volgend seizoen uit voor de topdivisieploeg van CENNED.

Chantal Oosterkamp komt volgend seizoen uit voor de topdivisieploeg van CENNED. (bron: Schaatspeloton.nl)

Chantal Oosterkamp zal volgend seizoen voor CENNED uitkomen in de topdivisie. De 23-jarige Friezin komt over van CENNED's beloftenploeg en vervangt bij de hoofdmacht van ploegleidster Alida Pasveer Alternatieve Elfstedentochtwinnares Laura van Ramshorst die verkast naar BlueDune. Maya de Jong, Nienke Smiet en Ankie Ytsma blijven de ploeg trouw waarmee de hoofdmacht compleet is. De plek die Oosterkamp zelf bij de beloftenploeg laat wordt ingevuld door Annet Noppert die overkomt van Sprog.

Dit seizoen won Chantal Oosterkamp de Flevobokaal voor beloftendames en was zij goed voor drie podiumplaatsen tijdens de KPN Marathon Cup en de Trachitol Trophy. De KPN Marathon Cup sloot zij af op de tweede plaats. CENNED laat haar nu de stap naar de topdivisieploeg maken waar een plek openviel na het vertrek van Laura van Ramshorst. "We vinden het mooi om zelf onze rijdsters op te leiden en Chantal heeft grote stappen gemaakt en is topdivisiewaardig. Dat heeft ze nu ook weer in Zweden laten zien." blikt een trotse Alida Pasveer terug op het debuut van Oosterkamp in Zweden waar zij twee keer 34e werd tussen de topdivisierijdsters. "Volgend seizoen hebben we dan een sprinter met Maya de Jong en een natuurijsspecialist in Ankie Ytsma. Nienke Smit is er ook weer bij."

De open plek die Oosterkamp in de beloftenploeg achterlaat wordt gevuld door Annet Noppert. Die 21-jarige schaatsster uit Scharsterbrug kwam dit seizoen al bij de beloftendames uit voor Sprog waarvoor zij op Flevonice zesde werd in de beloftenwedstrijd. Noppert voegt zich in de beloftenploeg bij Rixt Bessels-Kuipers, Annemarie van der Wal en Joelle de Ruiter die ook volgend seizoen weer voor CENNED uit zullen komen op het belofteniveau.

Naast ploegleidster Alida Pasveer zal de begeleiding van de ploeg ook volgend seizoen weer bestaan uit verzorger Jurjen Rollingswier en teammanager Herman Kramer.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2020