Schaatspeloton.nl - Nieuws - Niels Overvoorde maakt Sportchalet Viehhofen compleet

Niels Overvoorde maakt Sportchalet Viehhofen compleet

geplaatst zaterdag 7 maart 2020 om 18:10:54 op Schaatspeloton.nl

Het nieuwe Sportchalet Viehhofen heeft de ploeg voor volgend seizoen rond met de komst van Niels Overvoorde. De 23-jarige Zuid-Hollander verruilt AB Vakwerk voor de ploeg die dit seizoen nog als PGMBakker / Stehmann / Viking actief is maar na de fusie met Groenehartsport.nl volgend jaar Sportchalet Viehhofen als hoofdsponsor zal kennen. Overvoorde kwam in het verleden uit voor Groenehartsport.nl bij de beloften en volgt provincie- en oud-ploeggenoot Christiaan Hoekstra die vorig seizoen al een knechtenrol bij AB Vakwerk verruilde voor een meer vrije rol bij PGMBakker / Stehmann / Viking.

Overvoorde reed bij de beloften samen met Christiaan Hoekstra bij Groenehartsport.nl. Na de Nederlandse titel bij de Neo-Senioren maakte Overvroode in 2017 de stap naar de topdivisie waar hij een seizoen uitkwam voor Port of Amsterdam / SKITS. AB Vakwerk zag de potentie in de Delfgauwenaar en haalde hem in zijn tweede topdivisiejaar bij de groene trein. Hier reed hij met name in dienst voor de snelle mannen maar wist vorig jaar toch een derde plaats te scoren tijdens de Aart Koopmans Memorial. Dit seizoen, waarin AB Vakwerk mede dankzij het knechtenwerk van Overvoorde domineerde, was een tiende plaats tijdens de Sea-Ice Classic in LuleƄ het beste resultaat voor de rijder.

Bij Sportchalet Viehhofen wacht een vrijere rol voor Overvoorde. In de nieuwe ploeg voegt de Zuid-Hollander zich bij provinciegenoten Christiaan Hoekstra, Timo Verkaaik en de debuterende Tom den Heijer. Eerder werd ook al bekend dat Wabe de Rooij overkomt van Ormer ICT / New Care Supplements en dat Marc Middelkoop de ploeg ook met de nieuwe hoofdsponsor trouw blijft. Daarmee heeft Sportchalet Viehhofen de zesmansploeg voor het seizoen 2020/2021 nu al rond.

Bekijk ook:

Niels Overvoorde
Stehmann- en Groenehartsport-organisaties fuseren, Sportchalet Viehhofen sponsor topdivisieploeg (29 februari 2020)