Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team DGS stopt, ook afscheid Alida Pasveer

Team DGS stopt, ook afscheid Alida Pasveer

geplaatst maandag 9 januari 2023 om 16:30:09 op Schaatspeloton.nl

Na het huidige seizoen stopt Team DGS. Ook voor Alida Pasveer komt er een einde aan haar ploegleiderschap.

Na het huidige seizoen stopt Team DGS. Ook voor Alida Pasveer komt er een einde aan haar ploegleiderschap.

Na het huidige seizoen stopt Team DGS. De ploeg van ploegleidster Alida Pasveer, waar DGS het sponsorschap na de coronaperiode overnam van CENNED, ziet meerdere sponsoren stoppen. "Aan alle mooie dingen komt een eind en het is fijn dat we een prachtige periode kunnen afsluiten met een volwaardig seizoen met wedstrijden voor alle categorieën en met publiek." Laat de eveneens afscheid nemende Pasveer weten. "En natuurlijk komen er in januari en februari nog de natuurijswedstrijden op de Weissensee en Zweden. We gaan er dit seizoen met deze schaatsploeg zeker nog wat moois van maken."

Voor DGS komen dit seizoen topdivisierijdsters Ankie Ytsma, Nienke Smit, Amber Siegers en Luna Jonkers en beloften Joelle de Ruiter en Bianca van der Meer op het ijs. Die rijdsters gaan nu op zoek naar een nieuwe ploeg. "We maken het stoppen van Team DGS vroegtijdig bekend zodat de rijdsters de tijd hebben om zich te oriënteren op nieuwe mogelijkheden." Aldus Pasveer. "We willen onze hoofdsponsors DGS en CENNED hartelijk bedanken voor hun ondersteuning van het dames marathonschaatsen. Dankzij hun enthousiasme kunnen we terugkijken op een mooie en succesvolle periode."

Afscheid Alida Pasveer
Voor ploegleider Alida Pasveer komt er zo na de Enkhuizer Almanak, BTN de Haas, Landjuweel, Intersport Jan Bols, CENNED en Team DGS een eind aan een lange carrière als ploegleider. Deze volgde na een lange carrière als schaatsster. Als ploegleidster zag ze haar rijdsters nationale titels behalen en wonnen ze grote wedstrijden zoals meerdere keren de Alternatieve Elfstedentocht. Eveneens was Pasveer actief in de vertegenwoordiging van het damespeloton in het overlegorgaan met de schaatsbond. Verzorger Jurjen Rollingswier blijft actief in de wielersport.