Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arjen van Damme vertrekt bij Jumbo-Visma

Arjen van Damme vertrekt bij Jumbo-Visma

geplaatst vrijdag 27 januari 2023 om 12:25:10 op Schaatspeloton.nl

Jumbo-Visma en Arjen van Damme gaan na dit seizoen elk hun eigen weg. De topdivisiedebutant vertrekt bij het team van ploegleider Peter de Vries.

Jumbo-Visma en Arjen van Damme gaan na dit seizoen elk hun eigen weg. De topdivisiedebutant vertrekt bij het team van ploegleider Peter de Vries.

Team Jumbo-Visma neemt na dit seizoen afscheid van Arjen van Damme. Het aflopende contract van de 20-jarige debutant in de topdivisie zal niet worden verlengd. Dat laat de ploeg vandaag in een persbericht weten vanaf de Weissensee. De jonge Zeeuw maakte afgelopen zomer verrassend de overstap naar Jumbo-Visma nadat vorig seizoen als vijfde eindigde in de Marathon Cup bij de beloften. Op de voorlaatste dag van de competitie reed Van Damme zelfs nog in het oranje leiderspak van die competitie.

"Het is jammer dat ik deze mooie ploeg moet verlaten. Ik had graag nog een jaartje langer willen blijven, maar het is niet anders", aldus Van Damme, die zich momenteel voorbereidt op de wedstrijden op de Weissensee. In het bericht van de ploeg. "Ik heb een supermooi jaar gehad, waarin ik zowel van de jongens als de coaches veel heb geleerd. De komende twee maanden ga ik m'n best doen om het seizoen op een mooie manier af te sluiten."

Van Damme maakte afgelopen zomer de overstap naar de marathonploeg van Team Jumbo-Visma en deed tot dusver aan zeven wedstrijden mee. Zijn beste resultaat behaalde hij bij de Marathon Cup in Deventer. "Op basis van het huidige seizoen vinden wij dat een topploeg voor Arjen nog iets te vroeg is geweest. Ook denken wij dat het voor hemzelf beter is als hij bij een team terechtkomt waar de verwachtingen iets minder hooggespannen zijn en waar hij zich verder kan ontwikkelen", aldus ploegleider Peter de Vries.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2023