Schaatspeloton.nl - Nieuws - OKAY / KPMS haalt Wisse Slendebroek binnen

OKAY / KPMS haalt Wisse Slendebroek binnen

geplaatst maandag 30 januari 2023 om 15:31:15 op Schaatspeloton.nl

Wisse Slendebroek in de aanval tijdens het Open NK op de Weissensee. Volgend seizoen verruilt hij de kleuren van Omzorg voor OKAY / KPMS.

Wisse Slendebroek in de aanval tijdens het Open NK op de Weissensee. Volgend seizoen verruilt hij de kleuren van Omzorg voor OKAY / KPMS. (bron: Schaatspeloton.nl)

Wisse Slendebroek komt volgend seizoen uit voor Team OKAY / KPMS. De 18-jarige belofte heeft op de Weissensee het ja-woord gegeven aan de formatie van teammanager Edward van Dijk. Slendebroek laat zich dit seizoen als debutant in de kleuren van Omzorg opvallend zien. Na vorig seizoen het regionale 6-Banentoernooi te hebben gewonnen was hij dit seizoen bij de beloften al goed voor een overwinning en meerdere podiumplaatsen. Ook kwam hij bij de doorstroommarathon in Tilburg al tot een opvallende twaalfde plaats tussen de topdivisierijders.

Slendebroek is de zesde naam die OKAY / KPMS vastlegt voor het nieuwe seizoen. Eerder versterkten Bart Swings en Stefan Wolffenbuttel de topdivisieploeg al en verlengde Jeroen Janissen zijn contract bij de uit Bouw & Techniek voortgekomen ploeg. Ruben Ligtenberg en Lars Woelders hebben een doorlopend contract en komen ook komend seizoen op het hoogte niveau uit voor OKAY / KPMS.

Slendebroek is in eerste instantie gehaald als belofterijder. De Noord-Hollander, die komende zomer verhuist naar Friesland waar hij zal gaan studeren, maakt een stormachtige ontwikkeling door waarin hij regelmatig de wedstrijden maakt. Op het natuurijs van de Weissensee Slendebroek deze week al goed voor een 21e plaats tijdens het Open NK en eindigde hij vandaag als 16e in de Aart Koopmans Memorial.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2023