Schaatspeloton.nl - Nieuws - Oud-Olympische kampioene Chris Witty gaat marathons schaatsen

Oud-Olympische kampioene Chris Witty gaat marathons schaatsen

geplaatst donderdag 28 augustus 2008 om 08:34:29 op Schaatspeloton.nl

Chris Witty

Chris Witty

In Chris Witty heeft het Groningse Landjuweel marathonschaatsteam een verrassend versterking binnen gehaald. De 33-jarige Amerikaanse zal komende winter in de kleuren van Landjuweel haar debuut maken in het marathonpeloton. Witty was in 2002 in Salt Lake City Olympisch kampioene op de 1000 meter. Door de komst van Witty zal Irene Lako verhuizen van de hoofdmacht naar de opleidingsploeg van Landjuweel.

Ploegleidster Alide Pasveer werd onlangs door rijdster Sandra 't Hart getipt dat Chris Witty interesse had voor het rijden voor marathons. "dan is 1 + 1 snel meer dan twee", aldus Pasveer die blij is met de komst van Witty en verwacht dat gezien de sprintkracht van de Amerikaanse nog voor verrassingen kan gaan zorgen.

Chris Witty heeft een indrukwekkende sportcarrière op haar naam staan. Ze deed mee aan 3 Olympische Winterspelen en de Olympische Zomerspelen van Sydney in 2000 en was in 1997 Wereldkampioene op de sprint en in 1998 behaalde ze de Wereldtitel op de 1000 meter. Tijdens de Winterspelen van 2002 behaalde Witty in Salt Lake City het goud op de 1000 meter.
Witty zal de derde Amerikaanse schaatsster zijn die actief is in het damespeloton. Eerder reed Jennifer Rodriguez eenmalig marathons mee en was Sarah Shapiro een volledig seizoen actief in het Nederlandse marathonpeloton.

In de zomer van 2008 was Witty actief op de skeelers. Daarnaast is ze ook als skeelertrainster actief bij de Eindhovense studentenijsclub. De Landjuweelploeg bestaat na het aantrekken van Witty uit Sandra 't Hart, Mischa Top, Erna Kijk in de Vegt en Chris Witty. De opleidingsploeg bestaat uit Irene Lako en Britt Tjalma.