Schaatspeloton.nl - Columns - When we meet again

When we meet again

geplaatst vrijdag 14 maart 2008 om 07:56:57 op Schaatspeloton.nl

Jannes Mulder

Jannes Mulder uit het Overijsselse Steenwijkerwold is voor het peloton en haar volgers een bekende stem. Jannes is langs de ijsbaan actief als Speaker bij het marathonschaatsen en daarnaast ook bij skeeler- en wielerwedstrijden. In het dagelijks leven is hij actief als woonzorgcoördinator voor de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen in Zwolle. Dit seizoen zal Jannes Mulder, naast zijn gesproken woorden rond de baan, ook om de week voor Schaatspeloton.nl zijn gedachtes in geschreven woorden op ‘papier’ zetten. De eerste column van Jannes Mulder zal geplaatst worden op vrijdag 28 september.

Vandaag voor de laatste keer een stukje schrijven het seizoen zit er dan letterlijk en figuurlijk op. Een boeiend seizoen waar we natuurlijk sceptisch begonnen, maar waar we gedurende het traject mooie dingen hebben gezien en meegemaakt. Spektakel in de verschillende cups en dan heb ik het hier wel over marathonschaatsen. Mooie koers in Haaksbergen waar veel volk was en er een geweldige sfeer heerste, en natuurlijk het buitenland met heerlijke wedstrijden, veel plezier, en veel gemompel.

Het mompelen over het aanstaande seizoen hoe gaat het eruit zien, waar gaan we rijden? Ook ik ben hier meer dan benieuwd naar. Wat is me dan opgevallen dit seizoen. Het geneuzel rondom verzorging tijdens natuurijs, ploegen die elkaar bijna omver rennen om busjes te geven op een vastgestelde plaats een zo geheten zone, heren wat dat betreft kunnen jullie nog wat leren van de wielersport, waar rust en ruimte de belangrijke elementen zijn bij de verzorging en komen jullie er nog niet uit, geeft het vrij, zoek je plek en doe je werk met uitzondering van de laatste 10 km.

Wat ook is opgevallen de doorstoot over de hele breedte van het jonge talent, geweldig om te zien dat ook deze manier van koersen spectaculair is om te zien. Genoten van een lesje ploegenspel en uitleg ervan door J. Anema, waar hij alsof het Van Gaal zelf was mij doceerde waarom er bepaalde dingen gebeurden in de koers, en waarom er dan dingen gebeuren (NK kunstijs) die ik anders zag, maar door zijn uitleg het weer anders ben gaan zien. Dat laat wel open dat ik hem ook nog eens wat ga leren, namelijk hoe je op een goede manier een gemeentehuis kan verlaten waar je te gast bent in een ander land. Maar gelukkig valt er voor een ieder altijd nog wat te leren. Genoten van de tranen van Wout na de overwinning, van Lars Hoogeboom, om vervolgens in Finland te gaan staan met een gouden schaats als zogeheten beste master van de wereld. Over tranen gesproken die van Bekkering waren ook heerlijk na haar zege in Assen op het NK, of het geluk van Douwe de Vries die zijn eerste slagen op het ijs op de Weissensee weer maakte na zijn blessure.

De altijd ijverige Harm de Boer die al foto schietend het seizoen weer prima heeft vastgelegd ondanks de hardnekkige blessure van Jenny. Of de doofheid van rijders na afloop van een overwinning, terwijl iedereen staat te wachtten en te stressen, gewoon even naar de ploegleider rijden rustig babbelen en een jasje terwijl de speaker voor de honderdste keer moet roepen dat ze zich dienen te melden.

Mooi wat een seizoen, wacht alweer op het volgende. De cirkel rond want mijn eerste stukje ging over de beenummers, ik hoop van harte dat we niet weer nieuwe krijgen, gewoon zo laten mooi duidelijk.

Zien we elkaar nog, tuurlijk ik hoop in actie te komen dit skeelerseizoen waar er grote mogelijkheden liggen voor met name de marathonschaatsers, geen gezeur over ijs of dooi, nee skeeleren kan altijd en overal en is laagdrempelig, ik heb er zin in, verder natuurlijk het wielrennen waar we ook nog wel eens een schaatser tegen komen, kortom boys en girls heb een goede zomer.

Shit ik zie nu dat ik weer geen uitnodiging heb voor het schaatsgala, ben geen schaatser, had er nog wel op gerekend, dan ga ik zelf de kroeg maar in.

Alle Columns van Jannes Mulder:

Een Taakje (28 september 2007)
Ja maar (12 oktober 2007)
Klapvee on ice (26 oktober 2007)
Wakker worden...... (9 november 2007)
De Sint en de Belg (23 november 2007)
Willem H. (7 december 2007)
Unox (21 december 2007)
Mise en place (4 januari 2008)
Sterretjes (18 januari 2008)
De verkeerde bocht (1 februari 2008)
Nej Tack (15 februari 2008)
Het Teungebeuren (29 februari 2008)
When we meet again (14 maart 2008)